Форель - рідкісна і надзвичайно гарна риба. Місця, де ловиться форель, зазвичай такі ж красиві, як і сама риба. Забарвлення форелі значно варіюється. Зазвичай спина у неї оливково-зеленого кольору; боки жовто-зелені з округлими чорними, іноді оточеними блакитнуватої облямівкою, і червоними або білими плямами.
Форель широко використовується в дієтичному харчуванні. Страви з форелі присутні в багатьох кухнях світу. Її зазвичай запікають, смажать, солять. Ця риба досить жирна, тому особливо смачною виходить на грилі. З фореллю добре поєднуються лимон, імбир, різноманітна зелень. Всі компоненти форелі так чи інакше впливають на функції організму: на утворення еритроцитів, білковий і жировий обмін, засвоєння глюкози і холестериновий обмін. Так що можна з упевненістю сказати, що це дуже цінний продукт.
Харчова цінність на 100 грам продукту
Калорійність: 88 кКал
Білки: 17,5 гр
Жири: 2 гр
Вода: 70 гр
Вітаміни
Вітамін PP (ніацінового еквівалент): 2,905 мг
Макроелементи
Хлор: 165 мг
Сірка: 175 мг
Мікроелементи
Залізо: 0,7 мг
Цинк: 0,7 мг
Мідь: 109 мкг
Марганець: 0,15 мг
Селен: 12,6 мкг
Хром: 55 мкг
Фтор: 430 мкг
Молібден: 4 мкг
Нікель: 6 мкг
Енергетична цінність Форель становить 88 кКал.